Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Chasing Coral

donderdag 13 juni 2019 om 20:00 - 22:00

Café Parole: documentaire

Duikers, wetenschappers en fotografen over de hele wereld startten een grootschalige onderwatercampagne om de verdwijning van de koraalriffen vast te leggen.

De documentaire brengt op voortreffelijke wijze in beeld wat de door ons veroorzaakte opwarming van de aarde en dus ook de oceanen voor effect heeft op prachtige koraalriffen overal ter wereld. Deze bijzondere dieren werken samen met algen in hun lichaam die met behulp van fotosynthese voeding voor het koraal maken. Net zoals bomen CO2 omzetten in zuurstof. Broeikasgassen zorgen voor opwarming van de aarde, waarbij meer dan 90% van de warmte in de oceaan terecht komt. De algen kunnen bij een temperatuurstijging van 2 graden niet meer goed werken en worden afgestoten door het koraal. De koraalriffen, thuis en broedplaats van ontelbaar veel soorten vissen en ander zeeleven, worden wit en nu ze hun voornaamste voedselbron hebben afgestoten sterven ze af.

Het doel van Richard Vevers – reclameman en onderwaterfotograaf – is mensen raken, ‘reclame’ maken voor dit probleem dat aangepakt moet worden. Met regisseur Jeff Orlowski, die eerder al het verdwijnen van ijskappen in beeld heeft gebracht in “Chasing Ice” en een team aan technici, marinebiologen en liefhebbers van de mooie koraalriffen, is dit opzet zeker geslaagd. We volgen Richard en het team terwijl zij leren hoe koraal eigenlijk werkt, hoe het komt dat het verbleekt en afsterft en hoe lastig het is om dit alles in beeld te krijgen. Een bijzonder emotioneel proces: ze zien het rif dag na dag langzaam sterven en weten dat dit door toedoen van de mens is.

Gegevens

Datum:
donderdag 13 juni 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

vrijzinnig centrum DE SCHAKEL
Steenweg 32
Mechelen, 2800 België
+ Google Maps
Telefoon:
015 21 24 71
Bekijk de site van Locatie