Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

“De Warmste Fakkeltocht” – Viering winterzonnewende en benefiet

woensdag 21 december 2016 om 19:00 - 20:00

Wat?

De vrijzinnige verenigingen in Mechelen houden op 21 december 2016 – de dag van de winterzonnewende – “De Warmste Fakkeltocht”. Zij willen hiermee ook aansluiten op de  “Warmste Week” van Studio Brussel en zorgen voor een benefietactie ten voordele van Pleegzorg Vlaanderen.

Waarom?

“De Warmste Fakkeltocht” 2016 Mechelen past in de viering van de winterzonnewende, de symbolische overwinning van het licht op de duisternis.

De fakkel is hier hét vrijzinnige symbool: haar licht laat iedereen toe in vrijheid naar waarheid te zoeken. De waarden van de Verlichting – vrijheid, gelijkheid en verbondenheid – zijn immers meteen dé waarden van het Vrijzinnig Humanisme. De fakkel staat ook voor de Kracht  – de wilskracht –  om met Rede en Kennis te zoeken naar wat goed, waardevol en mooi is. Het doel? SAMEN blijven bouwen aan een  betere wereld voor iedereen!

Met deze fakkeltocht wil de vrijzinnige gemeenschap van Mechelen dat heel uitdrukkelijk tonen.

Door aan te sluiten op de “Warmste Week” van Studio Brussel verkrijgt de fakkeltocht meteen ook een concrete solidaire invulling en overstijgt ze het louter lokale.

De deelname aan “De Warmste Fakkeltocht” 2016 Mechelen staat open voor:

  • alle leerlingen niet-confessionele zedenleer, hun ouders en grootouders;
  • alle leden van de vrijzinnige verenigingen;
  • iedereen die zich kan vinden in de waarden en de doelstelling die deze fakkeltocht uitdraagt en
  • alle Mechelse verenigingen, instellingen en organisaties die het initiatief een warm hart toedragen.

Praktisch:

Wanneer? Woensdag 21 december, 19u00.

Waar? Start op de speelplaats van het Busleyden Atheneum campus Pitzemburg (Bruul 129), aankomst om 19u45 Steenweg 32 (vlakbij de grote markt) waar in gezellige eindejaarsfeer nog iets gedronken kan worden.

Deelnameprijs? Voor jongeren onder de 18 is deelname gratis. Volwassenen betalen € 10,00 ter plaatse. Daarin is inbegrepen: een warme fakkel, muzikale verrassing, onverwacht spektakel, drankje bij aankomst en een heuse bijdrage aan Pleegzorg Vlaanderen.

Inschrijven vóór 19/12/2017 via contact@vcdeschakel.be of 015 21 24 71 of Vrijzinnig Centrum De Schakel, Guldenstraat 27, 2800 Mechelen.

Kun je niet deelnemen maar wil je de actie toch steunen? Koop dan je symbolische fakkel(s) aan €10/stuk door overschrijving op rek. nr. BE30 0011 3774 3211 van VC DESCHAKEL MECHELEN met vermelding “Gift De Warmste Fakkeltocht”.

“De Warmste Fakkeltocht” 2016 Mechelen is een initiatief van HVV-Mechelen i.s.m. Vrijzinnig Mechelen, MeLeMo, het Vermeylenfonds Mechelen, het Willemsfonds Mechelen, het huisvandeMens Mechelen, VC De Schakel en onder de auspiciën van IMD-Antwerpen.

Gegevens

Datum:
woensdag 21 december 2016
Tijd:
19:00 - 20:00
Evenement Categorie:

Locatie

Busleyden Atheneum campus Pitzemburg
Bruul 129
Mechelen, 2800
+ Google Maps