Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

De wonderen der deeleconomie

donderdag 19 oktober 2017 om 20:00 - 22:00

Deeleconomie is een socio-economisch systeem waarin delen en collectief consumeren centraal staat. Het gaat om gezamenlijke creatie, productie, distributie, handel en consumptie van goederen en diensten. Er worden verschillende termen gebruikt voor de deeleconomie zoals “sharing economy”, “collaborative economy”, “collaborative consumption”, “peer-to-peer economy”, “platform economie” of “on-demand economie”.

De sociale voorlopers zijn initiatieven die zijn voortgekomen uit de wens om een bijdrage aan het buurtleven, kennis of een schoon milieu te leveren. Voorbeelden van deze sociale deeleconomie zijn het repaircafe (spullen repareren), thuisafgehaald (maaltijden) en peerby (spullen lenen en (ver)huren). Besparende deelinitiatieven draaien om het praktisch delen van dure eigendommen met anderen bijvoorbeeld autodelen, liften en kamerverhuur aan toeristen.

In Mechelen zijn er al heel wat initiatieven die op deze manier werken. We krijgen toelichting bij 2. We laten de bezielers van de fiets-o-theek aan het woord om nadien toelichting te krijgen over de klusbib.

Gegevens

Datum:
donderdag 19 oktober 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Locatie

vrijzinnig centrum DE SCHAKEL
Steenweg 32
Mechelen, 2800 België
Telefoon:
015 21 24 71
Bekijk de site van Locatie

Organisatoren

Vrijzinnig Mechelen
Avansa regio Mechelen
Vermeylenfonds Mechelen