Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Johnny Cash, een vrij zinnige bloemlezing

donderdag 13 december 2018 om 14:00 - 17:00

| €6

Veertien liedjes uit het repertoire van Johnny Cash werden in een bloemlezing bijeengebracht. In die liedjes vertolkt Johnny Cash op de hem eigen wijze de denk- en gevoelswereld van een individu. Soms intens en gedreven, soms bespiegelend en begripsvol, soms eenvoudig verwoord en soms gebald.

De ik-persoon in de gebloemleesde liedjes kan de zanger zelf zijn of iemand, in wiens huid hij kruipt. Vanuit onvrede met het heden blikt de ik-persoon terug op het verleden, om, als mogelijk
een meer of minder duidelijk lichtpunt te zien in de toekomst.

De klemtoon in de liedjes ligt soms op het verleden, soms op het heden en soms op de toekomst. Is de ik-persoon Johnny Cash, dan schenkt hij bijzondere aandacht aan diegenen, die er slecht aan toe zijn. Maatschappelijk gebeuren en wereldpolitiek ontgaan hem niet. Toch wordt in elk liedje een lichtpunt aangereikt – in welke vorm en in welke hoedanigheid ook.

Een bijzonder lichtpunt in de liederschat van Johnny Cash biedt de liefde tussen man en vrouw. Tot de absolute verheerlijking en de emotionele beleving ervan aan toe. Alerte toehoorders bespeuren zelfs een vleugje erotiek. Ook humor kan een lichtpunt bieden, al was het maar in de vorm van zelfrelativering en zelfspot.

Voordracht door Hugo Antonissen.

Toegang € 6 (koffie en gebak inbegrepen).
Gelieve vooraf in te schrijven via S-Plus Mechelen: edmond.carsauw@telenet.be of via het VC: 015 21 24 71.

Gegevens

Datum:
donderdag 13 december 2018
Tijd:
14:00 - 17:00
Kosten:
€6
Evenement Categorie: