Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Stadsgroei, goede manieren en consumptie

vrijdag 25 november 2016 om 20:00 - 22:00

Op zaterdag 25 november 2016 om 20u00 heeft het Willemsfonds afdeling Mechelen, Mevr. Van Der Heyden gevraagd om een lezing te geven met als titel over: “Stadsgroei, goede manier en consumptie. Facetten uit het dagelijks leven in Europa van 1800 tot 1950”.

“Na de Franse Revolutie gelden nieuwe politieke inzichten, ontwikkelen zich verbazingwekkende technologieën en transformeren de arbeidsvoorwaarden. Niemand ontsnapt aan deze grote veranderingen. De burgers passen zich, al dan niet morrend, aan. Maar aanvaarden ze ook de andere, op het eerste gezicht, onbelangrijke, onderhuidse wijzigingen? Door de verstedelijking transformeren de sociale relaties, ontstaan ook nieuwe omgangsvormen, een aangepaste gezondheidsleer of een verrassend consumptiepatroon… Een ommezwaai waarvan de burgers zich zelden bewust zijn, maar die hun dagelijks leven blijvend beïnvloeden en hervormen. Sterker nog, veel van de verrassende sociale ontwikkelingen zijn ons, bij nader inzien, heel vertrouwd. Zeg maar, herkenbaar actueel! “

Mevr. Joanna Van der Heyden studeerde geschiedenis en criminologie aan de Vrije Universiteit Brussel. Ze werkte vanaf 1974 als presentator/producer bij VRT Klara en voorlopers. Daar maakte ze o.m. bijdrages over cultuur- en politieke geschiedenis (tentoonstellingen en publicaties). Ze presenteerde het Radio 3 ochtendprogramma Drieklank en was op televisie de vrouwenstem van Histories.

Deze lezing gaat door in het Vrijzinnig Centrum “De Schakel”, Guldenstraat 27, te 2800 Mechelen.
Deuren 19:30 uur. Kostprijs gratis voor leden, € 5 voor niet leden.

Gegevens

Datum:
vrijdag 25 november 2016
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisator

Willemsfonds afdeling Mechelen
E-mail:
WFmechelen@telenet.be

Locatie

Vrijzinnig Centrum DE SCHAKEL
Steenweg 32
Mechelen, 2800 België
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie