Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Artificiële Intelligentie: waar liggen de grenzen?

donderdag 18 oktober 2018 om 20:00 - 22:00

De maatschappelijke organisatie, en ons leven daarin, wordt alsmaar complexer. Daarom wordt er meer en slimmere technologie ontwikkeld om ons te helpen die complexiteit op een zo aangenaam mogelijke manier te leven. Mens-machine-interactie beheerst vandaag al ons dagelijkse leven, maar zal de komende jaren nog een enorme sprong voorwaarts maken. De wetenschap van vandaag legt de basis voor de technologie van morgen.

Vier opeenvolgende donderdagen informeren topwetenschappers het publiek over hun wetenschap en welke problemen daarmee in de toekomst kunnen worden aangepakt.

Donderdag 18 oktober 2018: “Artificiële Intelligentie: waar liggen de grenzen?” door prof. Dr. Ann Nowé.

Tijdens deze voordracht belicht Prof. Nowé de geschiedenis van Artificiële Intelligentie. Daarbij illustreert ze de invloeden van verschillende disciplines zoals biologie, psychologie en statistiek. Binnen het nieuwe tijdperk van the internet of things evolueren bestaande applicaties en apparaten nu tot écht slimme en behulpzame toepassingen, zowel huishoudelijk als binnen een kantoorcontext. Benieuwd wat dit nieuwe tijdperk in petto heeft? En wat de ethische vragen zijn? Ontdek het samen met ons.

Gegevens

Datum:
donderdag 18 oktober 2018
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

Humanistisch Verbond Mechelen
UPV
Avansa regio Mechelen
Vermeylenfonds Mechelen

Locatie

vrijzinnig centrum DE SCHAKEL
Steenweg 32
Mechelen, 2800 België
+ Google Maps
Telefoon:
015 21 24 71
Bekijk de site van Locatie