Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Wetenschap is TOP! – Alzheimer, een update

donderdag 10 oktober 2019 om 20:00 - 22:00

| €3

Sebastiaan Engelborghs: Diagnosestelling en behandeling van de ziekte van ALZHEIMER: een update.

Oudere mensen worden in regel geconfronteerd met wat (ouderdoms)vergeetachtigheid. Een gradatie verder spreekt men over “milde cognitieve stoornissen” (M.C.I.)
Dit kan evenwel gradueel evolueren naar een echte dementie zoals de ziekte van Alzheimer. Dementie is een ernstige aandoening die niet alleen het geheugen aantast, maar ook bijkomende (secundaire) functiebeperkingen met zich meebrengt, zowel in gedrag, persoonlijkheid en emoties. Dementie heeft een grote impact op het leven van de patiënt, mantelzorgers, familie en vrienden.

Sebastiaan Engelborghs geeft een stand van zaken van diagnosestelling en behandeling. In het werk van Sebastiaan Engelborghs neemt ook jongdementie een bijzondere plaats in. Bij jongere mensen zijn de symptomen veel minder duidelijk en de diagnose daardoor veel moeilijker. Men denkt te lang aan stress, burn-out of depressie voordat er een vermoeden van dementie ontstaat. De diagnostische instrumenten van neurologen zijn daarom veel relevanter voor deze doelgroep. Bij jongdementie is er ook meer sprake van erfelijke factoren.

Professor Sebastiaan Engelborghs is diensthoofd neurologie in het UZ Brussel.

Toegang:
3 Euro algemeen/2 Euro voor Uitpas en Kansentarief (inclusief 1 gratis consumptie)
(via overschrijving op rek. BE97 0016 5530 0249 met vermelding Naam, aantal, datum lezing). Scholieren en studenten gratis op vertoon van hun leerlingen/studentenkaart. Abonnement voor de 5 lezingen: 12 Euro/8 Euro (vermeld: “abonnement”).

Vooraf inschrijven op info@humanistischverbondmechelen.be wordt sterk aanbevolen.

Gegevens

Datum:
donderdag 10 oktober 2019
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€3
Evenement Categorie:

Locatie

vrijzinnig centrum DE SCHAKEL
Steenweg 32
Mechelen, 2800 België
Telefoon:
015 21 24 71
Bekijk de site van Locatie