Laden Evenementen

« All Events

  • Dit evenement is voorbij.

Fotonica, sleuteltechnologie van de 21ste eeuw

donderdag 5 oktober 2017 om 20:00 - 22:00

Fotonica is de wetenschap en technologie die de unieke eigenschappen van het licht gebruikt om revolutionaire veranderingen door te voeren in een veelheid van maatschappelijk belangrijke sectoren zoals telecommunicatie, geavanceerde maakindustrie, voedselveiligheid, entertainment en gezondheidszorg.

In deze voordracht belicht prof. Thienpont verschillende tot de verbeelding sprekende omwentelingen die teweeggebracht zijn met fotonica als sleuteltechnologie en die het aanzicht van de 21ste eeuw verder zullen bepalen. Hij heeft het onder meer over hoogvermogenlasers
voor materiaalbewerking en 3D printing, driedimensionale beeldschermen en holografische projecties, optisch versnelde computers, lasergebaseerde scanners voor veilig voedsel, en optische chips voor ultrasnelle medische diagnose. Een aanrader voor iedereen die wil weten hoe lichttechnologie onze wereld van vandaag en morgen beter zal maken.

Door prof. dr. ir. Hugo Thienpont

Hugo Thienpont is vicerector Innovatie en Valorisatie, directeur van B-Phot, voorzitter departement
Toegepaste Natuurkunde en Fotonica. Hij ontving verschillende wetenschappelijke onderscheidingen
voor zijn onderzoek, en is co-uitvinder van 21 patenten.

WETENSCHAP IS TOP! Een reeks lezingen voor het grote publiek en voor nieuwsgierige jongeren over de wonderlijke wereld van het wetenschappelijk onderzoek, de mensen daarachter (met hun menselijke kantjes) en de immense invloed van hun innovatieve ontdekkingen op de maatschappij en onze dagelijkse werkelijkheid.

WETENSCHAP IS TOP! IS EEN INITIATIEF VAN HVV MECHELEN, HVV, UPV (UITSTRALING PERMANENTE VORMING VUB).

Gegevens

Datum:
donderdag 5 oktober 2017
Tijd:
20:00 - 22:00
Evenement Categorie:

Organisatoren

HVV Mechelen
UPV