Informatie & dienstverlening

Vrijzinnig Humanisme

Wil je meer te weten komen over het vrijzinnig humanisme in Mechelen? Maak een afspraak en we helpen je graag verder.

Waardig levenseinde

Euthanasie is in België onder strikte voorwaarden toegelaten. De wet zegt dat de patiënt uitdrukkelijk en herhaald om euthanasie moet verzoeken. Maar wat als je in een onomkeerbare coma terechtkomt? Dan is euthanasie niet mogelijk.

Tenzij je een “wilsverklaring tot euthanasie” hebt opgesteld. Mensen die een wilsverklaring willen opstellen kunnen terecht bij de 'Dienst Wilsverklaring' verbonden aan het Vrijzinnig Centrum DE SCHAKEL.

Voor meer informatie: neem contact op met het secretariaat.

Infotheek

De bibliotheek in het vrijzinnig centrum heeft als eerste doelgroep de leerkrachten niet-confessionele zedenleer uit de Mechelse regio. Naast algemene werken over het vrijzinnig humanisme vind je er voornamelijk pedagogische literatuur, praktische schoolboeken, educatieve pakketten en relevant audiovisueel materiaal op DVD.            

'Start to believe'

Het vrijzinnig centrum DE SCHAKEL neemt actief deel aan het interlevensbeschouwelijke project ‘START TO BELIEVE’. Bedoeling is om de Mechelaar kennis te laten maken met de grote diversiteit aan levensbeschouwingen: katholieken, vrijzinnigen, moslims, boeddhisten, protestanten, adventisten, Assyriërsche chaldeeërs, Bahá’í, en ga zo maar door...

Scholen, bedrijven en middenveldorganisaties zijn allen welkom in het vrijzinnig centrum voor een voorstelling op maat van de vrijzinnig humanistische levensbeschouwing.

Wil jij met jouw klas, vereniging of collega’s ook eens langskomen? Neem dan tijdig contact op met het secretariaat.