Winterzonnewende FAKKELTOCHT

VRIJDAGAVOND 22 december slingert een warm lint van licht, vuur en muziek door de straten van Mechelen. 

Wil je de kortste dag van het jaar op een warme en solidaire manier afsluiten? Loop mee met de fakkeltocht! In het bonte gezelschap van de Murgafanfare Agrum verlichten we de Mechelse straten met heuse fakkels – en sfeervolle lampionnetjes voor de jongste deelnemers.   

Na de tocht bieden we je nog een glaasje Glühwein of warme chocomelk aan. De tentoonstelling Clair- Obscur met werk van jonge kunstenaars uit de Academie voor Beeldende Kunsten wordt deze avond ook officieel geopend. 

Door mee de fakkel te dragen geef je meteen ook een concrete solidaire invulling: de opbrengst gaat naar Pelicano, een vzw waar Scholengroep 5 van het GO! mee samenwerkt in de strijd tegen kinderarmoede. 

Wanneer? Vrijdag, onthaal vanaf 16u30, start tocht 17u00. 

Waar? Vertrek en aankomst op de Schoenmarkt, die parkeer- en autovrij is, naast het Schepenhuis en tegenover het Vrijzinnig Centrum De Schakel, waar je de fakkels afhaalt. 

Deelnameprijs? Voor jongeren onder de 18 is deelname gratis. Volwassenen betalen € 10,00. 

De Fakkeltocht 2023 is een initiatief van het huisvandeMens Mechelen & VC De Schakel i.s.m. de Mechelse vrijzinnige verenigingen & onder de auspiciën van IMD-Antwerpen.